2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Žuvies užkepėlė su svogūnais

Šiandien diena pralėkė taip greitai, kad net nespėjau pastebėti. Vienintelis geras nuveiktas darbas - išsiruošiau į parduotuvę savaitei užsipirkti maisto ir šiek tiek pagalvoti apie Kalėdines dovanas. Tiesa, apie kai kurias dovanas Senelis Šaltis (ar kaip jį ten vadinam) galvoja jau nuo lapkričio pradžios, bet kai kurios dovanos vis dar kažkur slepiasi parduotuvėse. O juk visi šiemet buvo labai geri, todėl tam Kalėdiniam seneliui reikia būti atidžiam. Be to, aš juk prisijungiau prie maisto blogger'ių akcijos "Kalėdų senelis slapukas" , tad jau kraunu dovanėlę ir tuoj tuoj ją išsiųsiu. :)

Taigi visą dieną mintys taip ir sukasi apie šventes, todėl ir parduotuvėje šį kartą užtrukau ilgiau nei visada. Galvoje malasi krūvos receptų ir vis dairiausi po lentynas, ar dar ko man nereikia. Tiesa, vakar perskaičiau nerealų receptą, kurį panaudosiu gamindama šių metų Kalėdinius saldumynus. Kol kas nenoriu išsiduoti, kas tai per receptas, bet būtinai jį išbandysiu ir apie tai parašysiu. Jau net sugalvojau šiokį tokį patobulinimą šiam, įtariu, jau ir taip nuostabiam saldumynui. 

O kadangi šiandien laiko suktis virtuvėje turėjau nelabai daug, tad spėjau tik užminkyti pyragui tešlą (ji vis dar laukia manęs šaldytuve, nors jau beveik vidurnaktis...) ir pagaminti greitą žuvies užkepėlę. Taip panašiai mano mama gamindavo mėsą, bet aš panaudojau žuvį.


Sudėtis:
4 puselės žuvies filė (aš naudojau menkę)
4 valg. šaukštai sojų padažo
Žuvies prieskoniai
2 svogūnai
2 valg. šaukštai majonezo
Fermentinis sūris (pagal skonį)
2 skiltelės česnako

Paruošimas:
Žuvies filė supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti žuvų prieskoniais, užspausti česnako ir užpilti sojų padažu. Žuvį taip pamarinuoti apie pusvalandį. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti į kepimo indą, užklotą aliuminio folija. Ant viršaus sudėti žuvį ir aptepti majonezu. Galiausiai sudėti tarkuotą sūrį ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Mes šį gėrį valgėm su pomidorais, o galima šalia patiekti ir ryžių. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą