2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Kitokia pica - kukurūzų paplotėliai

Man patinka picos, makaronai, sūris ir pomidorai. Manau, galėčiau gyventi Italijoje ir valgyti jų maistą be jokių problemų. Nesuprantu tų žmonių, kurie sako, kad makaronai ar pica neskanu. Bet pica gali būti ir kitokia - ne ta, tikroji itališka su plona kvietinių miltų tešla ir kalnu sūrio, o ... pagaminta iš kukurūzų košės.

Šį kartą nelabai galiu pakomentuoti šiuos paplotėlius taip, kad išvardinčiau kokie produktai, ką gero daro mūsų organizmui, ar kuo padeda palaikyti gražią figūrą. Šiuo atveju svarbiausia tai, kad šis patiekalas panašus į picą (tik šiek tiek ne tokio dydžio) ir yra labai skanus. Bent jau man patiko tikrai.


Sudėtis:
Stiklinė kukurūzų kruopų
2 kiaušiniai
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
3-4 kupini šaukštai miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau, priklausomai nuo košės konsistencijos)
Druska, pipirai

Įdarui:
Trinti pomidorai
1 arb. šaukštelis krienų
2 valg. šaukštai majonezo
Sauja žaliųjų alyvuogių
2 pomidorai
Svogūnas
Petražolės
Druska, pipirai, džiovinti bazilikai
Fermentinis sūris
Sūris „Feta“

Paruošimas:
Iš kukurūzų kruopų išvirti nekietą košę ir leisti jai atvėsti. Į atšalusią košę įmušti kiaušinius, sudėti jogurtą, druską, pipirus ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus ir sumaišyti nekietą tešlą. Iš tešlos šaukštu ar rankomis (suvilgytomis vandeniu) formuoti paplotėlius ir dėti juos ant riebalais pateptos kepimo skardos.
Ant paplotėlių galima dėti norimus įdarus – panašiai kaip picai: įjunkite fantaziją ir pirmyn! Aš gaminau dviejų rūšių įdarus. Pirmas. Paplotėlį patepiau su majonezo, krienų, džiovintų bazilikų užtepu, uždėjau po porą pomidoro riekelių, smulkiai pjaustyto „Fetos“ sūrio, porą žaliųjų alyvuogių, perpjautų pusiau ir viską pabarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kiti paplotėliai buvo patepti su trintais pomidorais. Ant jų uždėtas plonai pjaustytas svogūnas, kelios riekelės pomidoro, žaliosios alyvuogės, smulkintos petražolės ir viskas apibarstyta sūriu.
Paplotėlius kišti į gerai įkaitusią orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Skanaus!

Kita paplotėlių variacija – tokios pat tešlos paplotėliai kepami keptuvėje kaip blyneliai ir patiekiami su pomidorų salotomis (pomidorai + svogūnai + druska, pipirai + grietinė). Irgi labai skanu. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą