2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Meduoliai su avižiniais dribsniais

Kaip matau, visi masto tinklaraščiai tiesiog lūžta nuo Kalėdinių saldumynų receptų. Taip, nors oras ir rudeniškas, tačiau visi ruošiamės Kalėdoms - kepam, verdam, čirškinam. Kokios Kalėdos be saldumynų?  Bent jau tortas ant šventinio stalo privalo būti. O kur dar saldainiai ir kitokie skanumynai...

Paskutiniąją savaitę prieš Kalėdas iš namų lįsti nebesinori - parduotuvėse grūstys, visi kažkur skuba, lekia ir perka viską maišais. Mano Kalėdų Senelis šiemet (kaip bebūtų keista) labai pareigingas ir visas dovanas paruošė ne paskutinę dieną prieš Kūčias, o iš anksto. Šaunuolis, sakyčiau! :) Todėl ta proga galima daugiau laiko sugaišti virtuvėje ir pagaminti tokius patiekalus, kuriems paprastai pritrūksta laiko ar kantrybės. Šį kartą mano virtuvėje kvepia cinamonu, nes kepiau meduolius su avižiniais dribsniais. Receptą, kaip visada, kūriau begamindama ir štai, kas išėjo.


Sudėtis:
2 kiaušiniai
Nepilna stiklinė cukraus
3 valg. šaukštai dirbtinio medaus
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
Pusė stiklinės avižinių dribsnių
3 valg. šaukštai aliejaus
Sauja razinų
Sauja saulėgrąžų sėklų
Pusė šaukštelio kepimo miltelių
Pusė šaukštelio cinamono
2-3 stiklinės miltų

Paruošimas:
Kiaušinius išsukti su cukrumi. Sudėti medų, įpilti aliejaus ir išmaišius masę šiek tiek pakaitinti virš garų, t.y. uždėti indą ant puodo su verdančiu vandeniu. Po kelių minučių indą nuimti nuo garų vonelės ir į masę sudėti jogurtą, razinas ir saulėgrąžų sėklas. Įmaišome kepimo miltelius, cinamoną, avižinius dribsnius. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Tešla turi būti nelabai kieta, bet neturėtų lipti prie rankų. Palikti tešlą pusvalandžiui šaldytuve.
Iš tešlos formuoti meduolius ir dėti į kepimo skardą. Kepti įkaitintoje iki 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.
Meduolius galima aplieti cukraus glajumi.
Meduoliai iš išorės yra kietoki, tačiau viduje minkšti.

Patarimas. Kad meduoliai (kaip ir mielinės bandelės) būtų minkštesni, juos tik iškepusius reikia sudėti į puodą, uždengti ir palikti atvėsti. Uždarame inde susidarę garai neleis kepiniams sukietėti. 

Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą