2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Purus varškės apkepas

Kai į langus beldžiasi lietus ir nesinori iš rankų paleisti arbatos puodelio, vakarienei norisi kažko saldaus. Šį kartą užmačiusi šaldytuve liūdinčią varškę, kepiau varškės apkepą. Receptas paprastas, o rezultatas labai geras: apkepas išėjo lengvas ir purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Dalinuosi receptu.

Sudėtis:
300 g varškės
2 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
Vanilinis cukrus
1 stiklinė manų kruopų
Sauja razinų

Paruošimas:
Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, razinomis. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sumaišyti su varškės mase, o baltymus išplakti iki standžių putų. Į varškės masę supilti manų kruopas ir išmaišyti. Galiausiai, supilti išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Masę pilti į kepimo formą, išteptą sviestu. Kepti apie 30-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Patiekti su grietine ir, jei trūksta, apibarstyti cukrumi. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą