2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Kalėdinė puokštė ir saldumynai

Liko tik pora savaičių iki didžiausių žiemos švenčių. Namus vis puošiu, puošiu ir niekaip nebaigiu. :) Bet už tai jau pasigaminau Kalėdinę puokštę, kuri jau netrukus papuoš mūsų stalą kambaryje. 


Kai vyras iš parduotuvės parsinešė du vazonėlius, skirtus gėlėms persodinti, iškart pasisakiau, kad vieną vazonėlį pasiimsiu aš. Tiesa, galbūt vėliau tas vazonas galės būti panaudotas pagal tiesioginę paskirtį, o gal liks kur nors dūlėti spintoje. :) Taigi išpiešiau tą vazoną auksinės spalvos flomasteriu.


Po to į vidų pridėjau blizgučių, padėliojau didesnių ir mažesnių auksinės matinės ir blizgios spalvos žaisliukų, džiovintų apelsinų skiltelių, kaspinėlį, kažkokį blizgų šiaudą, kurį pasilikau iš vienos nuvytusios gėlių puokštės, ir... baigta. :)


Toks puokštės vaizdas iš viršaus. Tik fotografė atsispindi žaisliukuose. :) Kokią dieną įdėsiu ir kitus papuošimus: eglutę su savo gamybos žaisliukais ir virtuvės papuošimus.

O dabar dar mintys sukasi apie skanumynus, kuriuos ruošiu šventėms. Renkuosi torto receptą, netgi pagalvojau apie šimtalapį Kalėdoms. Bet nesu tikra, ar tikrai pavyks prisiruošti jį iškepti šioms šventėms. Be to, turiu tradiciją (jei jos nesutrikdo kokie negalavimai, kaip pvz., praėjusiais metais) artimiesiems ir draugams pagaminti Kalėdinių saldumynų krepšelius. Ten būna, pavyzdžiui, šokoladiniai triufeliai, imbieriniai keksiukai, džiovintos slyvos šokolade ir būtinai griliažas su riešutais ir sezamo sėklomis. Skanumas neišpasakytas, tik dantims nelabai sveika. :) O ir pagaminamas labai lengvai. Suberiat kokias 1,5 stiklinės cukraus į keptuvę ir laukiat, kol cukrus pradės lydytis ir ruduoti. Tada suberiat riešutus ir sezamo sėklas, dar sekundė pakaitinat ir pilat ant folijos, išteptos aliejaus lašeliu. Kai atvėsta, sulaužot mažais gabaliukais ir skanaujat. :)


Šiemet griliažas neabejotinai bus, o likusi krepšelio sudėtis dar nėra labai aiški. Tiesa, ryt išbandysiu jau porą saldumynų receptų. Ruoškitės! :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą