2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Ukrainietiški barščiai

Tokius barščius verda mano mama. Nežinau, ar tikrai ukrainiečiai valgo tokius barščius, bet mūsų šeimoje tokia sriuba vadinama būtent taip. Tik, virdama šią sriubą, aš dedu daugiau prieskonių nei mano mama. Apkritai mano patiekaluose prieskonių yra nemažai. Kartais ir padauginu. :) Receptuose rašau tik tuos pagrindinius - druską, pipirus, lauro lapus, maltą raudonąją papriką, džiovintas petražoles ar bazilikus. Bet dažnai patiekaluose atsiduria ir neišvardinti prieskoniai - maltos kalendros, indiški kmynai, juodasis kuminas, firmos "Avokado" prieskonių mišinys bulvėms ar Chmeli suneli (tuose prieskonių mišiniuose yra tik įvairios džiovintos žolelės ir daržovės, nėra jokių cheminių priedų ir E). Žinot, kaip būna, - žiupsnelis to, kruopelė ano ir išeina visai geras rezultatas. :) Todėl rekomenduoju gaminant improvizuoti ir pridėti žiupsnelį kažko savo.

Bet apie ką mes čia... Aaaa.... barščiai. :) 

Sudėtis:
1-2 bulvės
3 virti burokėliai
1 paprika
¼ kopūsto
1 svogūnas
1 morka
1 didelis pomidoras
Mėsos sultinys
Druska, pipirai, 3 lauro lapai
Česnakas (pagal skonį)

Paruošimas:
Pasiruošti mėsos sultinį. Kaip jau esu minėjusi, aš sultinį ruošiu iš naminės mėsos – vištienos arba jautienos. Gabalėlį mėsos užpilu vandeniu, įberiu, druskos, pipirų, įdedu lauro lapelius ir verdu, kol sultinys tampa sodrus. Žinoma, beverdant reikia nugriebti vis susidarančias putas.
Į sultinį sudėti kubeliais supjaustytą bulvę ir virti, kol kubeliai taps beveik minkšti. Tuo tarpu keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas tampa skaidrios spalvos, į keptuvę suberti stambiai tarkuotą morką ir mažais kubeliais supjaustytą papriką.
Kai bulvės sultinyje beveik išverda, sudėti apkepintas daržoves ir supjaustytą kopūstą. Keletą minučių pavirti, kol kopūstas tampa nebetraškus. Galiausiai į puodą sudėti tarkuotus burokėlius ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą pomidorą. Sriubą paragauti, pagardinti mėgstamais prieskoniais, jei trūksta, druska. Viską pavirti dar keletą minučių ir kviesti namiškius prie stalo.
Į lėkštę, kurioje bus patiekiama sriuba, įberti 1/3 (arba daugiau – kas kaip mėgsta) smulkiai sukapotos česnako skiltelės ir tik tada pilti karštą sriubą. Patiekti su grietine ir pjaustytais žalumynais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą