2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Kepiniai Kalėdoms: raukšlėtieji sausainiai su kokosais

Namai kvepia sausainiais. O ar kitaip gali būti prieš Kalėdas? :) Antrą dieną iš eilės kepu tokius pat sausainius - raukšlėtuosius sausainius su kokosais. Tiesa, pirmąjį kartą, įtariu, pagailėjau miltų, tad sausainiai išėjo be formos ir panašesni į blynus. Nors skonis buvo pasakiškas. Tad nutariau, kad reikia pabandyti dar kartą ir įgyvendinti šį receptą iki galo, kad ir skonis būtų geras, ir vaizdas akiai mielas. Ir šį kartą viskas išėjo gerai. :) 

Raukšlėtuosius sausainius visada kepdavau pagal šį Chocolate Crinkles receptą. Jis labai gerai pateiktas ir netgi parodytas visas kepimo procesas. Bet dabar šokoladinių sausainių nenorėjau kepti, nes jau gerus 5 mėnesius nevalgau jokio šokolado ir vengiu kakavos. Todėl pagalvojau, kad reikėtų paeksperimentuoti ir pakeisti kakavą sausu pienu (tiksliau, pieno mišinuku, kuris šiaip skirtas kūdikiams, bet pas mus jis kažkaip užsilikęs stovi lentynoje). Dar pridėjau kokoso drožlių ir ką, rezultatas maloniai nudžiugino. Dalinuosi receptu.


Sudėtis (~25 sausainiams): 
Puodelis cukraus
Pusė puodelio sauso pieno
Pusė puodelio aliejaus
2 kiaušiniai
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
Vanilinio cukraus
Puodelis (su kaupu) miltų (gali būti ir truputį daugiau, kad sausainiai būtų standesni)
3 šaukštai kokoso drožlių

Paruošimas:
Cukrų sumaišyti su sausu pienu ir aliejumi. Pridėti vanilinio cukraus, įmušti kiaušinius, išmaišyti. Įdėti kepimo miltelius, kokoso drožles ir miltus. Masę gerai išmaišyti. Ji turi būti labai tiršta, bet nekieta. Indą su tešla dėti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, kad šiek tiek sukietėtų.
Kai tešla tampa kietesnė, formuoti sausainius – susukti nedidelį rutuliuką ir jį apvolioti cukraus pudroje. Rutuliukus dėti į kepimo skardą, paliekant pakankamai vietos jiems išsiplėsti į šonus.
Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių. Išėmus iš orkaitės palaukti kelias minutes ir išimti sausainius ant grotelių. Taip vėsdami jie nesudrėks ir iš išorės bus traškūs, o viduje minkšti. Skanumėlis neišpasakytas. :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą