2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Vegetariškos dešrelės

Kai buvom Indijoje, prisiragavom visokio vegetariško maisto (apie tai galėjote skaityti mano kitame blog'e - http://100rupiju.blogspot.com). Ten netgi greito maisto kavinėse (kad ir McDonald's) yra vegetariški mėsainiai, kaip jie vadina Veg.burgers. Bangaloro mieste buvom per Užgavėnes ir ieškojom, kur suvalgyti blynų, kad metai būtų skalsūs. Bet geriausiu atveju radom kažką panašaus į greito maisto kavinę, kurioje buvo patiekiami į blynus (ar labai ploną duoną, kokia panašiai yra lavašas) suvynioti visokie gėriai. Beveik kebabai. :) Valgiau aš tą Veg.rolls'ą ir galvojau, iš ko jie gamina tuos savo kotletukus. O dabar namie pasigaminau kažką panašaus, tik formavau dešreles. 

Sudėtis (~8-9 vnt.):

Skardinė karališkųjų pupelių
Pusė svogūno
Sauja avižinių dribsnių
1 kiaušinis
Druska, pipirai
Ciberžolė, maltas kuminas, maltos kalendros, džiovintos mėtos
Džiūvėsėliai

Padažui:
Baklažanas
2 pomidorai
Pusė svogūno
Skiltelė česnako
200 g natūralaus jogurto be priedų
Druska, pipirai, džiovintos petražolės


Paruošimas:
Nuo pupelių nupilti skystį ir šiek tiek nusausinti. Pupeles truputį sukapoti, bet jos neturi būti sutrintos į košę. Įmušti kiaušinį, sudėti avižinius dribsnius ir šiek tiek džiūvėsėlių. Suberti prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Masę palikti šiek tiek pastovėti.
Iš masės formuoti dešreles, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje iš visų pusių. 


Padažui baklažaną kepti iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Kai iškepa, šiek tiek atvėsinti, nulupti odelę ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Baklažano gabalėlius ir svogūną sutrinti virtuviniu trintuvu. Įspausti česnako skiltelę, pagardinti prieskoniais, druska. Pomidorą nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Sudėti į baklažanų masę, supilti jogurtą ir išmaišyti. 
Šias dešreles galima patiekti ir su kitokiu jogurtiniu padažu. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą