2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Vakaro sumuštinis su avokadų užtepėle

Turbūt kiekvienam pažįstamas jausmas, kai vakare staiga užsinori kažko, o nežinai ko. Aš tokiu atveju suku ratus aplink šaldytuvą ir galvoju, kad negražu valgyti taip vėlai, bet vis tiek kažką iš tos maisto saugyklos traukiu. Dažnai būna, kad sugraužiu gabalėlį sūrio ir nusiraminu, bet būna ir tokių atvejų, kad subilda mano virtuvė ir kažką greitai sumeistrauju. 

Šiam vakarui siūlau sumuštinį su juoda duona ir užtepėle iš avokadų. Žinau, žinau, kad avokadas - tai pats riebiausias vaisius, kurio 100-e gramų yra net 20 g riebalų (šitą faktą išgirdau iš TV8 laidos "Valgyk ir lieknėk" - gera laida, beje) ir vakare jo valgyti nerekomenduojama. Bet šiandien sekmadienis, o visos dietos gi pradedamos nuo pirmadienio - tad dar pavalgom. :)

Sudėtis:
Gerai prinokęs avokadas
2 pomidorai
Sauja kepintų saulėgrąžų
50 g sūrio "Brinza"
Sauja konservuotų žaliųjų alyvuogių
Pipirai
Raudonųjų paprikų milteliai
Citrinos sultys
Juoda duona

Avokadą (būtinai gerai prinokusį ir minkštą) sutrinti šakute iki vientisos masės. Užlašinti citrinos sulčių, kad avokadas nepajuoduotų. Pomidorus smulkiai supjaustyti, susmulkinti alyvuoges ir sūrį. Viską sudėti į avokado masę, įdėti kepintas saulėgrąžas, paskaninti pipirais, raudonųjų paprikų milteliais ir išmaišyti. Galima įdėti šaukštelį natūralaus jogurto be priedų. Kas mėgsta aštriau, tiktų ir susmulkintas čili pipiriukas ir svogūnas.
Tepti ant juodos duonos ir patiekti. Skanių užkandžių! 

2 komentarai:

  1. Šitas receptas - GERAS ;) Panašią užtepėlę ir aš gaminu, tik alyvuogių nededu.
    Reikės kada ir su jomis pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti