2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Laimingų Naujųjų Metų!

Metai ateina ir praeina. Šiandien stovime ant dar vienų metų slenksčio ir prisimename (visi pagal savo būdą) gerus ar blogus tų praėjusių 366 dienų įvykius. Kiekvieni metai atneša naujus iššūkius, suteikia džiaugsmo ar priverčia susimąstyti. Įtempto darbo valandas keičia poilsis, nuovargį nugali užplūstanti nauja energija, pasiektus metų tikslus keičia nauji uždaviniai. Sunkiomis akimirkomis galvojame, kad greičiau tie metai prabėgtų, o smagias akimirkas norime pratęsti ar net sustabdyti. Bet žinot, kas išties yra svarbu: svarbiausia, savo viduje jaustis ramiai ir užtikrintai. Vidinė ramybė yra tai, kas stumia mus pirmyn ir leidžia neabejoti savo jėgomis siekiant ambicingiausių tikslų. Vidinė ramybė leidžia branginti akimirkas, praleistas su artimiausiais žmonėmis. Vidinė ramybė įkvepia. Todėl šiandien linkiu visiems pajusti tą nepakartojamą jausmą, kai esi ramus dėl visko, nes giliai viduje žinai, kad viskas susiklostys būtent taip, kaip ir turi susiklostyti.

Vienas mėgstamiausių mano posakių yra "Viskas, kas vyksta, tik į gera". Jei šiais metais kažkas nepavyko, tai reiškia, kad ir neturėjo pavykti ir taip yra geriau. Jei įvykiai būtų susiklostę kitaip, juk nebūtume čia ir dabar. Todėl nieko nesigailėkime, o pažvelkime į visus metų įvykius vertindami juos kaip geriausia iš geriausių.


Gražių Jums metų! Jaukumo namuose ir širdyse! Tegul kiekviena naujų metų diena būna lyg šventė, kai džiaugiatės maloniomis smulkmenomis ir daug šypsotės!

Sveikinu ir siunčiu visiems po virtualaus griliažo gabalėlį!

2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Kalėdų senelis slapukas ir rankų darbo dovanos: sagės iš organzos

Pirmiausia, nors ir pavėluotai, bet visus sveikinu praėjusių švenčių proga. Tikiuosi, Kalėdos buvo smagios, sočios ir jaukios. Mūsų šventės taip pat buvo sutiktos prie gausiai nukrauto stalo ir su daug dovanų. Tiesa, Kalėdų senelis taip pasistengė, kad net neprašytas "atnešė" vaikui dar vieną dantį - dantis yra gerai, bet už tas nemiegotas naktis tai tikrai NE ačiū.

Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, Kalėdos prasidėjo anksčiau nei įprasta: likus beveik savaitei iki švenčių paštu gavau dovaną, kurią man atsiuntė "Kalėdų senelis slapukas". O tiksliau, Gabrielė iš g-blogas.lt. :)


Ačiū jai už dovaną ir jau suku galvą, kokius čia sausainius iškepus, kad galėčiau panaudoti tas raideles įspaudams.

Pati šiemet taip pat stengiausi atrasti laiko ir prie pirktinių dovanų pagaminti kažką savo rankomis. Kadangi pastaruoju metu mane apėmusi rankų darbo kosmetikos gaminimo "manija", tai mamai ir sesei sukau kremus kūnui, vyro mamai gaminau šampūną, visoms moterims teko ir po balzamą lūpoms.

Be to, iš organzos medžiagos prigaminau sagių. Pagaminti labai paprasta, nors ir truputį užtrunka apskritimų iškirpimas ir jų apdorojimas. Tereikia organzos, žvakės kraštelių apdeginimui, žirklių, siūlo su adata ir vieno ar daugiau karoliukų. Kuo daugiau sluoksnių susiuvate, tuo gražiau.


Nufotografavau pirmuosius savo sagių bandymus. Kitos (dar 3) sagės buvo iš daugiau sluoksnių. Kadangi visas sages išdovanojau, manau, kad kokį vakarą prisėsiu pasigaminti ir sau vieną tokią. O jei kas nors labai paprašys, tai gal ir dar kam pagaminsiu.

Apie kitas dovanas ir rankų darbo kosmetiką parašysiu artimiausiu metu.
O ką jūs gavote dovanų? Ir ką gaminote?

2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Kalėdinių dovanų idėjos: dekupažas

Iki švenčių liko dar kelios dienos ir, svarbiausia, dar turėsime visą savaitgalį paruošti paskutines Senio Šalčio dovanas. O juk rankų darbo dovanos pačios geriausios.

Tad šiandien dalinuosi savo sesers darbų nuotraukomis - visi darbai atlikti dekupažo technika. Aš pati jos išbandžius nesu, nes ir be manęs yra kas tuo užsiima: laikrodis tiksi mano virtuvėje, o arbata sudėta į vieną iš šių dėžučių.










Jei turite kokių klausimų apie dekupažo techniką, galite klausti komentaruose - mano sesė atsakys.
Kūrybingo pasiruošimo šventėms!

2012 m. gruodžio 18 d., antradienis

Varškės sausainiai su obuoliais

Nors iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko, bet pasiruošimo darbų dar turbūt koks tūkstantis... Per visokius darbus dar net nesu išsirinkusi, kokius Kalėdinius saldainius šiemet gaminsiu... Reikia suskubti! O kad geriau sektųsi ruoštis šventėms, dalinuosi varškinių sausainių su obuoliais receptu.


Sudėtis:
200 g varškės
Stiklinė cukraus
100 g sviesto
2 kiaušiniai
1,5-2 stiklinės miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Vanilinis cukrus
Cinamonas
3-4 obuoliai

Paruošimas:
Varškę pertrinti per sietelį ir išsukti su kiaušiniais. Kitame inde minkštą kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Po to sviesto masę sujungti su varškės mase ir gerai permaišyti. Įberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti nekietą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Išminkytą tešlą dėti į šaldytuvą ir bent valandą palaikyti šaltai.
Tuo tarpu pasiruošti obuolius - nulupti, išimti sėklas, supjaustyti griežinėliais.
Atšalusią tešlą iškočioti ir puodeliu / stikline ar formelėmis išpjauti apskirtimus. Galimas ir paprastesnis variantas tiems, kas nemėgsta kočioti tešlos - iš tešlos padaryti ilgą "dešrą" ir ją supjaustyti gabalėliais, iš kurių vėliau ant delno formuoti apvalius sausainius. Į tešlos gabaliuko vidurį dėti obuolių skilteles, pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu, ir suvynioti. Ant sausainių viršaus vėl pabarstyti šiek tiek cukraus, dėti į kepimo skradą ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.
Skanios arbatos ir sausainių!

2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

Sesers įrašas: lašiša, kepta popieriniame vokelyje

Vėl mintys iš Lauros Calder receptų lobyno J
Mūsų namuose dažniausiai valgoma žuvis yra lašiša, upėtakis. Kiekvieną žiemą vyras žvejoja stintas, tai jas ir valgome žiemą J Jos man tokios žiemos žuvytės, pavasario šauklės, nes taip kvepia agurkėliais šviežiais, kad pradedi laukti pavasario J Šviežia žuvis visada skanu. J Bet šiaip nesu žuvies mėgėja, man skaniau krevetės, midijos. Austrę ragavau vieną kartą, bet taip ir nesupratau ar man patiko J Manau reikėtų dar pabandyti J Galvoju, kad labai norėčiau gyventi ten, kur visada galima valgyti šviežias jūros gėrybes. Gal tada įvertinčiau ir kitokią žuvį. O namie lašišą dažniausiai kepu orkaitėje, suvyniotą į foliją, bet šį kartą pagalvojau, kad pabandysiu, kaip Laura Calder padaryti vokelį iš kepimo popieriaus.


Reikės:
Lašišos ar upėtakio
Cukinijos
Morkos
Porų
Morką, porą ir cukiniją supjaustyti ilgais šiaudeliais. Juos lengvai pakepinti keptuvėje, kad nebūtų visai suminkštėję. Žuvį pabarstyti druska, pipirais ir sudėti ant kepimo popieriaus, ant žuvies sudėti pakepintas daržoves. Užlenkti kepimo popieriaus galus ir gerai užspausti. Kepti 20min. 180 įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti su bulvėmis, ryžiais ar kitomis kruopomis, o galima valgyti ir vien su daržovėmis.

2012 m. gruodžio 14 d., penktadienis

Sesers įrašas: kepta nugarinė su bulvėmis

Labai mėgstu kanalą KuhnyaTV. Ten tiek įdomių laidų prisižiūriu. Nors ten visos laidos rusų kalba, bet mano mažoji mergaitė atsisėda kartu ir mes žiūrim, ir diskutuojam J Man labiausiai patinka laida „Prancūzų virtuvė mūsų namuose“ su Laura Calder. Man patinka jos požiūris į maistą ir lengvai pagaminami patiekalai.
Taigi nuo jos nužiūrėjau keptą nugarinę su bulvėmis.

Reikės:
Nugarinės
Garstyčių
Džiuvėsėlių
Šviežių krapų, petražolių, galima kalendrų ir kitų prieskonių
Bulvių
Sviesto
Čia kiekvienas pagal savo šeimos poreikius turi nuspręsti kiek suvalgys bulvių, mėsos.
Mėsą ištepti garstyčiomis ir palikti, kol nuskusime bulves. Bulves nuplauti ir kiekvieną bulvę daug kartų įpjauti, bet neperpjauti, kad kepdama taptų armonikėle J.
Bulves sudėti į skardą ir gausiai aplieti tirpintu sviestu, pabarstyti prieskoniais.
Mėsai į atskirą dubenėlį sumaišyti džiuvėsėlius, supjaustytas prieskonines žoleles ir aš ėmiau vegeta natur, bet čia kiekvienas pagal savo skonį. Skanu ir su kariu. Taigi mėsą apteptą garstyčiomis, gerai išvolioti džiuvėsėliuose ir dėti į skardą kartu su bulvėmis, kepti, kol suminkštės (man tai užtruko apie valandą).
Kol kepė mėsa, paruošiau daržoves. Šaldytas morkas ir žirnelius pakepinau įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, tada sudėjau pjaustytą kininį kopūstą, labai trumpai dar pakepinau ir patiekiau su mėsa ir bulvėmis. Skanaus J

2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Rankdarbių idėjos: Kalėdiniai atvirukai

Kaip pastebiu, pirmoji kiekvieno mėnesio dekada man visada būna tokia įtempta, kad net nėra kada sukurpti kokio įrašo į blogą. Atrodo, ir naujų receptų turiu, ir nuotraukos beveik visos sudėtos, bet va prisėsti viską sudėlioti į vietas ir nėra kada. Šis mėnuo ne išimtis - krūva darbų ir jau prasidėjęs išankstinis Kalėdų šventimas su visokiais partneriais ir kolegomis. Galiu sakyti, kad jau Kalėdas atšvenčiau 3 kartus ir prieš akis dar bent 3 šventės.

Na, o šiandien nesidalinsiu jokiu receptu, o papildysiu idėjų kraitelę - kokius rankų darbo atvirukus pagaminti Kalėdų proga. Kaip matau, praėjusių metų pranešimai apie Kalėdinius atvirukus, saldumynus ir kitas šventines gėrybes jau labai gausiai skaitomi ir išstūmė visus kitus pranešimus iš populiariausiųjų penketuko. Tad - idėjų niekada nebus per daug. Ir kaip ir visada, idėjos skirtos tiems, kam piešimas nėra stipriausias talentas. Net ir nemokėdami piešti, galite sukurti gražiausias atvirutes - daug gražesnės nei tos, kurios guli parduotuvių lentynose.

Taigi jei jūsų stalčiuose mėtosi daug sagų, pagaminkite kompoziciją iš jų. Tai gali būti šventinis medelis, o gal iš baltų sagų pagamintas sniego senis.

Foto iš čia:

Jei namuose bėgioja mažas pyplys, galite jį pasitelkti į pagalbą gaminant šventinius atvirukus. 

Foto iš čia: Mbahmu.com

 Visada įdomios ir dėmesį traukiančios vadinamosios pop-up atvirutės.

Foto iš čia: Indulgy.com

Kruopštumo reikalaujantis darbas - karoliukų klijavimas. Bet atrodo subtiliai ir prabangiai.


Įspūdingą atvirutę galima pagaminti ir visai paprastai. Paspauskite nuorodą po nuotrauką ir pamatysite, kas tai per atvirukas ir kaip jį padaryti.

Foto iš čia: Ashbeedesign.com

Dar viena idėja tiems, kas turi daug sąvaržėlių.

Foto iš čia: Paperplateandplane.wordpress.com

Ir galiausiai idėja atvirukams su palankstymais.

Foto iš čia: Designbolts.com

Tai tik kelios idėjos, kurios tikrai užves jus ant teisingo kelio. Įjunkite savo fantaziją ir pirmyn!
Gero, prasmingo irkūrybingo švenčių laukimo!