Savo blog'e jau esu rašiusi apie žaliavalgiškus patiekalus: gaminau
paštetą,
tortą,
suši. Aišku, čia neminiu visų salotų, kurios irgi gali būti priskiriamos prie žaliavalgiškų patiekalų. O prieš porą savaičių kartu su dviem kolegėmis buvome trumpuose žalio maisto kursuose, po kurių, žinoma, kilo noras pagaminti ką nors tokio neįprasto ir termiškai neapdoroto. Taigi gaminau kedrų riešutų pieną, kuris neva labai tinkamas vaikams, bet mano vaikas jo negėrė. Ir dienos darbu virto tikri žaliavalgiški suši, ir šį kartą tai nebuvo tik daržovės
Nori lapuose.
Sudėtis:
Nori lapai sušiui
"Ryžiams":
Sauja saulėgrąžų sėklų
1/3 žiedinio kopūsto
Sauja braziliškų riešutų
Įdarui:
Daržovės pagal skonį (agurkai, morkos, pomidorai, cukinija, paprika, svogūnų laiškai)
Ridikų daigai
Shiitake grybai
Sojos padažas
Tarkuotas imbieras
Aliejus
Paruošimas:
Saulėgrąžų sėklas ir riešutus pamirkyti vandenyje per naktį. Be to, iš vakaro pamarinuoti ir džiovintus shiitake grybus: užpilti juos sojų padažu, keliais šaukštais aliejaus ir, jei trūksta skysčio, kad juos apsemtų, įpilti kelis šaukštus vandens. Taip pat į marinadą įdėti smulkiai tarkuotą imbierą.
Išmirkytas saulėgrąžų sėklas ir riešutus nusausinti ir virtuviniu smulkintuvu (kitaip sakant, "kombainu") susmulkinti kartu su žiediniu kopūstu. Viskas turi tapti "ryžių" grūdeliais.
Norimas daržoves supjaustyti šiaudeliais. Grybus ištraukti iš sojų padažo marinado ir taip pat supjaustyti juostelėmis.
Ant
Nori lapo dėti "ryžių", paskleisti juos, truputį priploti, dėti daržovių juosteles, grybus, daigus ir susukti. Leisti sušiams pastovėti apie 15-20 minučių, kad skoniai susimaišytų ir skanaus!
Valgyti kaip tikrus suši - su
wasabi krienais, sojų padažu, marinuotu imbieru. Rekomenduoju išbandyti!
P.S. Kitą kartą gamindama tokius suši į vadinamą "ryžių" masę turbūt įpilsiu aliejaus ar ko nors kito, kas padėtų pasiekti tų grūdelių sukibimo - šiuo atveju suši nebuvo labai standūs ir tie grūdeliai vis norėjo išbyrėti.